مهمترین منابع برای تامین زینک در وگان ها
مهمترین منابع غنی از زینک در ترکیبات گیاهی شامل دانهها، سبزیجات برگدار، میوهها و خشکبارها هستند. برخی از دانهها مانند گندم، جو و جودوسر حاوی زینک هستند. همچنین، سبزیجات برگداری مانند اسفناج، سیبزمینی و هویج حاوی مقدار قابل توجهی زینک میباشند. روشهای پخت و پز نیز میتواند بر تامین زینک مورد نیاز بدن تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، آبپز کردن سبزیجات میتواند منجر به از بین رفتن بخشی از زینک موجود در آنها شود.
منابع زینک در غذاهای گیاهی به صورت زیر است:
1. دانهها و مغزها: دانهها مانند گندم، جو، ذرت و برنج و مغزها مانند بادام، خرما، فندق و گردو حاوی مقدار قابل توجهی زینک هستند.
2. سبزیجات و سبزیها: برخی سبزیجات مانند اسفناج، کلم، پیاز، چغندرقند و همچنین سبزیها مانند نعناع، شوید، ریحان و پیازچه حاوی زینک میباشند.
3. میوهها: برخی از میوهها مانند انگور، توتفرنگی، آلو و همچنین میوههای خشک مانند زرشک و مغز تخمه کدو حاوی زینک هستند.
4. حبوبات: این گروه شامل نخود، لوبیا، عدس و لوبیا سبز میشود که منابع بسیار خوبی از زینک هستند.
5. بعضی از گیاهان معدنی: برخی از گیاهان معدنی مانند شبدرخشک، آلوئهورا و طالبی یا چیا هم حاوی مقادیر قابل توجهی زینک هستند..
:اهمیت زینک
1- رشد سلولهای جدید
2- بهبود سلامت روحی
3- حفظ سلامت عضله قلب
4- افزایش قدرت جنسی
5- جلوگیری از گرفتگی رگهای مغز
6- ارتباط مستقیم با سلامت پوست و مو
چه میوههایی روی زینک دارند:
بسیاری از میوهها نیز منابع قابل توجهی از زینک هستند. میوههایی مانند خرما، آلو، و پرتقال حاوی مقداری از زینک در رژیم غذایی گیاهخواران میباشند. همچنین، مصرف میوههای خشک نیز میتواند کمک کند تا نیاز بدن به زینک تأمین شود.
زینک یکی از عناصر معدنی ضروری برای سلامتی و عملکرد صحیح بدن است. در گیاهخواری، زینک نقش مهمی در برقراری و حفظ سلامتی انسان دارد. این عنصر ضروری برای عملکرد صحیح بیش از 300 آنزیم در بدن ضروری است و در فرایندهایی مانند رشد و تقسیم سلولی، عملکرد سیستم ایمنی، بهبود عملکرد مغز و عصب، تنظیم سطح قند خون و ساماندهی سطح هورمونی نقش دارد. در طول گیاهخواری، زینک می تواند به شکل فعال در گیاهها یافت شود و سلامت آنها را تضمین کند.
کمبود زینک می تواند منجر به بروز مشکلات سلامتی مختلف شود. برخی از اثرات مشکلات کمبود زینک در گیاهخواران شامل کاهش سیستم ایمنی، رشد ضعیف، آسیب به سیستم عصبی و کاهش توانایی تنظیم سطح قند خون است. علاوه بر این، کمبود زینک می تواند منجر به اختلال در جذب دیگر روی، مس و کلسیم شود که در تراریخته های معمولاً غنی از فیتات و اسیدهای آمینه ال-لاسفولین نیز بیشتر رخ می دهد.
بنابراین، مصرف مناسب زینک در گیاهخواری بسیار مهم است. این عنصر می تواند از طریق مصرف مواد غذایی غنی از زینک مانند حبوبات، برنج قهوهای، دانه های روغنی، مغزها، کاج و میوه ها و تنظیم مصرف مکملهای زینک انجام شود. البته، افرادی که به شدت محدودیت در مصرف مواد غذایی دارند (مانند گوجه فرنگی و لسیتین) باید به طور مرتب مکمل زینک را دریافت کنند.
علائم کمبود زینک در گیاهخواران:
کمبود زینک در گیاهخواران میتواند منجر به بروز علائمی مانند لکههای سفید در ناخنها، عدم تمایل به خوردن غذاهای دارای طعم تلخ، تغییر در رشد موی بدن و ضعف سیستم ایمنی گردد. بنابراین، تأمین مقدار کافی زینک در رژیم غذایی گیاهخواران بسیار اهمیت دارد.
میوه هایی که بیشترین مقدار روی و زینک را دارند عبارتند از:
1. هلو: هلو منبعی عالی از روی و زینک است. به عنوان مثال، یک هلو متوسط حدود 0.6 میلی گرم روی و 0.3 میلی گرم زینک دارد.
2. خربزه: خربزه نیز دارای مقادیر قابل توجهی از روی و زینک است. به عنوان مثال، یک تکه خربزه متوسط حدود 0.3 میلی گرم روی و 0.2 میلی گرم زینک دارد.
3. زردآلو: زردآلو در مقایسه با میوه های دیگر نسبتاً بیشترین میزان روی و زینک را دارد. برای مثال، یک عدد زردآلو حدود 0.3 میلی گرم روی و 0.2 میلی گرم زینک دارد.
4. آلبالو: آلبالو نیز مقدار زیادی روی و زینک دارد. به عنوان مثال، یک عدد آلبالو متوسط حدود 0.2 میلی گرم روی و 0.1 میلی گرم زینک دارد.
به طور کلی، میوه های خشک و انواع دانه های پوست کاغذی نسبتاً غنی به روی و زینک هستند. با این حال، برای تأمین میزان مناسبی از این مواد معدنی در رژیم غذایی خود، باید از مجموعه ای از منابع مختلف بهره بگیرید
.
زینک در مواد غذایی گیاهی:
مقدار زینک موجود در مواد غذایی وگان نیز میتواند بسته به نوع مواد غذایی متغیر باشد. برخی از منابع غذایی گیاهی که حاوی مقدار قابل توجهی زینک هستند شامل نخود، لوبیا، چغندر، ذرت و آجیلها میشوند. با استفاده از روشهای مناسب پخت و پز و تنظیم ترکیب غذایی صحیح، می توان از این منابع برای تامین زینک مورد نیاز در رژیم غذایی گیاهخواران استفاده کرد.
زینک در مواد غذایی گیاهی بیشتر در مواد غذایی زیر یافت میشود:
– دانهها و غلات: برنج قهوهای، جو، گندم، ذرت، آرد گندم کامل و آرد جو
– حبوبات: لوبیا، نخود، عدس، عدس قرمز
– مغزها و دانههای روغنی: بادام، پسته، آجیل، کشمش، برنج قهوه ای، برنج باقالی
– سبزیجات: اسفناج، بروکلی، کلم بروکلی، کلم قرمز، گیاهان سبز تیره مانند کلم ، نعناع و سبزیجات برگی غنی از آهن (زیره سبز و …)
– مرکبات: نارنج، لیموشیرین، نارنگی، پرتقال
همچنین، مصرف غذاهای کامل، معمولاً حاوی موادغذایی متنوعتری است که میتواند در دریافت زینک کمک کند.
گیاهخواران برای تامین زینک مورد نیاز بدن خود می توانند از ترکیبی از منابع گیاهی از جمله دانه ها، سبزیجات برگدار، میوه ها و خشکبارها استفاده کنند. مهمترین منابع غنی از زینک شامل گندم، جو، جودوسر، اسفناج، سیب زمینی، هویج، خرما، آلو، راسته، پرتقال و آجیل ها می باشند. علائم کمبود زینک در گیاهخواران شامل لکه های سفید در ناخن ها، عدم تمایل به خوردن غذاهای تلخ، تغییر در رشد مو، ضعف سیستم ایمنی است. به منظور تامین مقدار کافی زینک، استفاده از روشهای مناسب پخت و پز و ترکیب غذایی صحیح بسیار مهم می باشد.
میوهها و دانههایی که منبع غنی زینک هستند:
در این مقاله، میوهها و دانههایی که به عنوان یک منبع غنی زینک شناخته شدهاند را بررسی خواهیم کرد.
میوهها:
1. آووکادو:
آووکادو یکی از میوههایی است که حاوی مقدار قابل توجهی زینک است. این میوه شامل مواد مغذی مثل منیزیم، پتاسیم و ویتامین C نیز میباشد.
2. هندوانه:
هندوانه یکی دیگر از میوههایی است که میتواند در تأمین نیاز زینک بدن مفید باشد. در هندوانه غذایی طبیعی است که حاوی آب زیادی و مواد مغذی مثل زینک، ویتامین C و پتاسیم است.
3. خرما:
خرما یکی دیگر از منابع غذایی غنی زینک است. همچنین حاوی فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی مانند پتاسیم، مگنز و مس میباشد.
دانهها:
1. بادام:
بادام، از جمله دانههایی است که غنی از زینک هستند. با خوردن بادام میتوان نیاز روزانه زینک بدن را تأمین کرد. همچنین، بادام منبع مناسبی از پروتئین، فیبر و ویتامینهای دیگر مانند ویتامین E است.
2. برنج قهوهای:
برنج قهوهای یکی از منابع غذایی غنی زینک است. میزان زینک موجود در برنج قهوهای باعث میشود تا آن را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرید.
3. گندم کامل:
مصرف غلات همچون گندم کامل نیز میتوانند در تأمین نیاز زینک بدن مؤثر باشد. این دانه حاوی زینک و فیبر غذایی زیادی است.بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که میوهها و دانههایی مانند آووکادو، هندوانه و خرما، بادام، برنج قهوهای و گندم کامل میتوانند منابعی مناسب برای تأمین زینک بدن باشند. با اضافه کردن این مواد غذایی به رژیم غذایی روزانه خود، شما میتوانید به سلامتی و عملکرد بهتر بدن خود کمک کنید. علاوه بر این، بهتر است با مشاوره یک تغذیهشناس یا پزشک متخصص، نیاز خود به زینک را بررسی کنید و مقدار مناسب این ماده برای بدن خود تعیین کنید.
.