دانشمندان آکسفورد می گویند که وگان شدن می تواند به هوای پاک تر منجر شود – جان بیش از 200000 نفر را در سراسر جهان نجات می دهد.
ژانویه زمانی از سال است که بسیاری از مردم یک رژیم گیاهخواری را امتحان می کنند – بسیاری به دلایل سلامتی، بسیاری برای رفاه حیوانات – اما ممکن است متوجه نباشند که حذف گوشت و لبنیات می تواند منجر به هوای تمیزتر شود.
به گفته مارسیو اسپرینگمن، دانشمند آکسفورد و تون واندیک، پژوهشگر KU Leuven، یک سوم انتشار گازهای گلخانه ای جهانی توسط سیستم های غذایی نشان داده می شود.
آنها بر این باورند که اگر این انتشارات کنترل نشوند، احتمالاً به اندازه کافی گرمایش اضافی را ایجاد می کنند تا میانگین دمای زمین را به بیش از 1.5 درجه سانتی گراد در دهه 2060 افزایش دهند.
کشاورزی بیشترین عاملی است که شناخته شده است ، به ویژه دامپروری – منبع اصلی آلودگی هوا است.
و همچنین پرورش حیوانات به عنوان منبع اصلی انتشار آمونیاک شناخته شده است.
به گفته دانشمندان: «این انتشارات با سایر آلایندهها واکنش نشان میدهند و ذرات ریز تشکیل میدهند که میتواند باعث مشکلات سلامتی مانند بیماریهای قلبی عروقی، سرطان ریه و دیابت شود.»
آنها یک مطالعه اخیر در مورد تأثیرات تغییر رژیم غذایی بر کیفیت هوای جهانی و منطقه ای انجام دادند که در مجله Nature منتشر شد، که به گفته آنها نشان می دهد که تغییر از رژیم های غذایی فعلی به رژیم های غذایی سالم تر و گیاهی تر می تواند از 236000 مرگ زودرس در سراسر جهان جلوگیری کند. و تولید ناخالص داخلی جهانی را به سادگی با بهبود کیفیت هوا افزایش دهند.
به عبارت دیگر، حرکت به سمت رژیمهای غذایی سالمتر و گیاهی میتواند به معنای هوای پاکتر نیز باشد.
این موضوع با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی معتقد است که 4 میلیون مرگ زودرس در سال 2019 با آلودگی هوای بیرون مرتبط بوده، قابل توجه است.
آنها افزودند: «کشاورزی مسئول تقریباً یک پنجم این مرگها است.
ما بررسی کردیم که اگر مردم در سراسر جهان به سمت رژیمهای غذایی سالمتر و بهتر برای محیطزیست بروند، چه اتفاقی برای کیفیت هوا میافتد. این شامل رژیمهای انعطافپذیر با گوشت کمتر، رژیمهای گیاهخواری بدون گوشت و رژیمهای وگان بدون محصولات حیوانی است.
“نتایج ما نشان می دهد که تغییر به سمت رژیم های غذای گیاهی می تواند به طور قابل توجهی آلودگی هوا را کاهش دهد.
مناطقی که دارای دام های زیادی هستند، مانند بلژیک، هلند، شمال ایتالیا، جنوب چین و میانه غربی ایالات متحده (در آیووا، هشت خوک برای هر نفر وجود دارد)، کاهش شدیدی در غلظت ذرات ریز مشاهده خواهند کرد. ”
آنها خاطرنشان کردند که “کیفیت هوای بهتر منجر به سلامتی بهتر می شود”، بنابراین اگر آلودگی هوا بهبود یابد، جان انسان ها نجات می یابد.
محققان دریافتند که با اتخاذ رژیمهای غذایی انعطافپذیر میتوان از 100000 مرگ زودرس در جهان پیشگیری کرد.
آنها این را به فواید سلامتی افراد از خوردن رژیمهای غذایی سالمتر و غنیتر از گیاه اضافه کردند و گفتند: «مزایای سلامتی با مصرف کمتر محصولات حیوانی افزایش مییابد».
به عنوان مثال، اگر همه وگان شوند، تعداد مرگ و میرهای زودرس ناشی از آلودگی هوا ممکن است بیش از 200000 نفر کاهش یابد. در اروپا و آمریکای شمالی، اتخاذ رژیمهای وگان میتواند مرگهای زودرس ناشی از آلودگی هوا را تا حدود 20 درصد کاهش دهد.
آنها توضیح دادند که بهبود آلودگی هوا می تواند اقتصاد را نیز بهبود بخشد: «تحقیقات نشان داده است که آلودگی هوا بهره وری کارگران را در بسیاری از مشاغل مختلف، از مزارع گرفته تا کارخانه ها کاهش می دهد. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده است که آلودگی هوا بر بهره وری جمع کنندگان زغال اخته و بسته بندی گلابی تأثیر می گذارد.