خورشت بامیه گیاهی یکی از غذاهای وگان ایرانی خوشمزه و محبوب در آشپزی ایرانی است که بهعنوان یک گزینه سالم و گیاهی شناخته میشود. این غذای وگان ایرانی با استفاده از بامیه تازه و سایر مواد غذایی مغذی تهیه میشود و طعمی ویژه و دلپذیر دارد. خورشت بامیه بهویژه در فصل تابستان که بامیه در دسترس است، طرفداران زیادی دارد که مواد اصلی آن شامل :
– بامیه: ماده اصلی خورشت که بافت لطیف و طعم ملایمی به غذا میبخشد.
– پیاز: برای پایهگذاری طعم خورشت.
– گوجهفرنگی: به عنوان منبع اسید و شیرینی که به عمق طعم کمک میکند.
– ادویهجات: شامل زردچوبه، دارچین و فلفل، که خورشت را خوشعطر و دلپذیر میکند.
خورشت بامیه گیاهی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر است و میتواند به عنوان یک وعده غذایی متعادل و سالم استفاده شود. این خورشت، بهعنوان یک وعده گیاهی غنی و خوشمزه، با توجه به سلیقههای مختلف قابل تنظیم و تهیه است.
به طور کلی، خورشت بامیه گیاهی این غذای وگان با برنج نه تنها یک گزینه لذیذ برای وعدههای غذایی است، بلکه نمایانگر تنوع و غنای آشپزی ایرانی با مواد اولیه طبیعی و سالم میباشد.
مواد لازم:
بامیه : 300 گرم
سیب زمینی : 1 عدد بزرگ یا 2 عدد کوچک
گوجه فرنگی : 4 عدد ( متوسط)
رب گوجه فرنگی : نصف قاشق غذاخوری
پیاز : 1 عدد
سیر : 3 حبه
نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
آب : 400 سی سی
دستور پخت:
در این دستور پخت غذای وگان، ابتدا پیاز و سیر را نگینی خورد کرده و با کمی روغن آن را تفت می دهیم تا طلایی رنگ شوند و بعد سیب زمینی ها را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و بعد به ترتیب بامیه ها و گوجه فرنگی هارا که از قبل پوست آنها را گرفته و نگینی خورد می کنیم به بقیه موادمان اضافه می کنیم و ادویه ها را هم اضافه می کنیم و می گذاریم تا همه ی مواد به خوبی با هم تفت بخورند تا بامیه ها تغیر رنگ بدهند.در این دستور پخت رب گوجه فرنگی را به آنها اضافه کرده و همینطور آب را هم اضافه می کنیم و با شعله متوسط می گذاریم تا به جوش بیاید بعد زیر شعله را کم کرده و و تا جا افتادن آن صبر می کنیم.
این غذا را هم با نان و هم با برنج می توانید سرو و نوش جان کنید.