کوفته وگان، یکی از غذاهای محبوب جهان است که اصالتاً از غذای ترکیه به شمار میرود. این غذای وگان مجلسی از حبوبات و غلات و همچنن سبزی های معطر تهیه میشود. این غذای وگان، غنی از نشاسته، مواد معدنی و ویتامین C مخصوصاً برای سلامت قلب و عروق بدن ست. علاوه بر آن، کم کردن مصرف چربی، کلسترول، و مواد شیمیایی مضر در این نوع غذا، بهبود کلسترول خون را نیز تسریع میکند. مزیت دیگری که کوفته وگان مجلسی دارد، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مانند دیابت، سرطان و بیماریهای عروقی است. با توجه به اینکه این منو غذایی با فراهم کردن پروتئینهای گیاهی برای بدن است و میتواند گزینهی مناسبی برای افراد گیاهخوار و وگان باشد.گرچه کوفته وگان، این غذای وگان خارجی در انواع مختلفی تهیه میشود، اما همگی دارای طعم و عطری مطبوعی هستند. از جمله نوعی کوفته وگان مجلسی با آلو یا زرشک و گردو سرو میشود. این نوع کوفته، درست مانند کوفتههای گوشتی سنتی است و مواد اصلی کوفته وگان که شامل موارد زیر است در هر صورتی ارزش غذایی بالایی دارد. در اینجا ما یک دستور پخت کوفته وگان مجلسی برای شما در نظر گرفته ایم:
مواد لازم برای کوفته وگان مجلسی:
لوبیا قرمز : 150 گرم
لپه : 6 قاشق غذاخوری
برنج : 7 قاشق غذاخوری
دانه چیا : ا تا 2 قاشق غذاخوری
سبزی معطر ( تره، ریحون ، ترخون )
پیاز : 1 عدد ( رنده شده )
زنجبیل : ا قاشق چایخوری
نمک ، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
زرشک : 2 قاشق غذاخوری
دستور پخت
کوفته وگان مجلسی
حبوبات را از شب قبل حتما خیس کنید. در این طرز تهیه ابتدا حبوباتمان را می گذاریم تا بپزند و خوب نرم شوند. برنج را هم مانند (برنج دمی) درست می کنیم. وقتی که همه ی موادمان خوب پخته و نرم شدند ، لوبیا قرمز را با یک پیاز و دانه چیا و سبزی معطر درون غذاساز ریخته و می گذاریم تا خوب با هم مخلوط شوند و حالت خمیری شکلی بدست آید.
در یک ظرف لوبیا و برنج را با هم مخلوط میکنیم و در آخر لپه هم به آن اضافه می کنیم و با دست خوب ورز میدهیم تا تمامی مواد با هم مخلوط شموند و برای یک ساعت در یخچال می گذاریم تا استراحت کند. بعد مواد را از یخچال بیرون می آوریم و کمی دستمان را خیس می کنیم و از مواد برمیداریم و به حالت گرد آن را در می آوریم.
طرز تهیه سس:
پیاز خلال شده : 1 عدد
زرشک : 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
پیاز ها را خلالی میکنیم ، کمی روغن ریخته و پیازهارا تفت می دهیم و بعد زشک را به آن اضافه کرده و در آخر رب گوجه فرنگی به آنها اضافه می کنیم و به مقدار لازم آب می ریزیم و کمی که جوش خورد یک سس غلیظ بدست می آید.
مواد داخل کوفته:
پیاز خلال شده : 1 عدد
زرشک : 2 قاشق غذاخوری
گردو خورد شده : 5 تا 6 عدد
پیاز ها را خلالی تفت داده و بعد گردو و زرشک هم به آن اضافه می کنید .می توانید بجای این مواد از آلو هم استفاده کنید.
در این دستور پخت وقتی که کوفته هارا به حالت گرد در آوردیم مواد داخل کوفته را که از قبل درست کردیم را درون آن جا می دهیم و اول کوفته ها را با کمی روغن و شعله ملایم سرخ می کنیم و بعد آنها را دورن سس می کذاریم . حدود یک ربع تا نیم ساعت کافی است تا غذا حاضر شود و نوش جان کنید.