کلم پلو تهرانی وگان با سویا یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه غذای وگان ایرانی است و به دلیل ترکیب سبزیجات و پروتئین گیاهی، انتخابی سالم برای عاشقان آشپزی گیاهخواری است.
کلم پلو تهرانی مجلسی گیاهی به دلیل استفاده از مواد مغذی و دارا بودن سبزیجات، انتخابی مناسب برای افراد گیاهخوار و کسانی است که به دنبال غذایی سالم و سبکی هستند. این غذا نه تنها خوشمزه بلکه سرشار از مواد غذایی مفید است و میتواند بهعنوان یک غذای وگان مجلسی بر روی میز غذا برای دورهمی ها و مهمانی ها قرار گیرد.
بهطور کلی، کلم پلو تهرانی مجلسی با سویا نمایانگر طعمهای غنی و تنوع غذایی ایران است و محبوبیت زیادی در میان خانوادهها داردکه شامل مواد اصلی:
– برنج: عموماً از برنج ایرانی استفاده میشود که برای طبخ کلم پلو مناسب است.
– کلم: معمولاً از کلم سفید یا کلم پیچ استفاده میشود که به رنگ و طعم غذا اضافه میکند.
– سویا: بهعنوان منبع پروتئین گیاهی، جایگزین گوشت در این غذا میشود.
– پیاز: پیاز خرد شده که برای تفت دادن و طعمدار کردن غذا استفاده میشود.
– ادویهجات: شامل زردچوبه، نمک، فلفل و دارچین که به غذا عطر و طعم میبخشند.
مواد لازم:
کلم برگ: 1 عدد متوسط
سویا: 150 گرم
پیاز: 2 عدد متوسط
ادویه ها: نمک، فلفل و زردچوبه
زعفران دم کرده: بمقدار لازم
آب لیمو: 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
برنج: 2 پیمانه
دستور پخت کلم پلو تهرانی وگان:
در این طرز تهیه کلم پلو گیاهی ابتدا برنج را شسته و خیس می کنیم.سویارا هم خیس کرده و بعد از نیم ساعت در ظرفی کمی آب می گذاریم تا بجوش بیاید و سویا را آبکش کرده و در آب جوش می ریزیم و حدود 5 دقیقه می گذاریم تا جوش بخورد.بعد از 5 دقیقه سویا را آبکش می کنیم.
در ظرفی دیگر روغن ریخته و پیاز ها را خلالی خورد کرده و در آن می ریزیم و می گذاریم تا بخوبی تفت بخورد.
در مرحله بعد وقتی که پیازها نرم شدند و خوب تفت خوردند، ادویه ها را به آن اضافه می کنیم و کمی دیگر آن را تفت میدهیم و بعد سویا ها را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا خوب با هم سرخ شوند.برای اینکه سویا ها مزه خوشمزه تری به خود بگیرند، 1 قاشق غذاخوری رب انار و 1 قاشق غذاخوری سویا سس به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
مرحله بعد اضافه کردن کلم ها به بقیه مواد است که در این دستور پخت، ابتدا کلم ها را بصورت خلالی خیلی نازک خورد کرده و یا رنده کنیدو به بقیه مواد اضافه کنید و بگذارید تا بخوبی تفت بخورد. بعد که کمی همه مواد با هم تفت خوردند رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و در آخر هم آب لیمو را اضافه کنید( بسته به ذائقه تان می توانید آب لیمو را کم یا زیاد بریزید) و درب تابه را بگذارید تا با شعله ملایم همه ی مواد بخوبی با هم تفت بخورند.
در مرحله آخر درون یک قابلمه آب را بجوش آورده و برنج را در آن میریزیم و بعد از اینکه دانه برنجمان به آن نرمی که باید باشد، آن را آبکش کرده و سیب زمینی یا نان کف قابلمه گذاشته و برنج را با مخلوط کلم و سویا ترکیب کرده و درون قابلمه می ریزیم و می گذاریم تا دم بکشد.
این کلم پلو گیاهی را می توانید در دورهمی ها به عنوان یک غذای مجلسی درست کنید و با مهمانان گیاهخوار خود از خوردن آن لذت ببرید.