اگر تا به حال در یک رستوران هندی یا خاورمیانه ای غذا خورده باشید، ممکن است یک غذای برنجی خوش طعم با میوه و آجیل دیده باشید. این غذا برای جشن ها و مهمانی های بزرگ بسیار رایج است.
آجیل پلو هندی وگان (یا “لو میوهای”) یک غذای وگان مجلسی خوشمزه و محبوب آشپزی هندی است که به خاطر بوی خاصی ازبرنج معطر، آجیلها و ادویههای معطر شناخته میشود که مواد اصلی آن شامل:
برنج : معمولاً از بر باسماتی استفاده میشود که عطر وطعم خاصی به آن میبخشد.
آجیل : شامل بادام، پسته، گردو که به عنوان اصلی پلو به میروند.
ادویه: زردوچه، دارچین، هل و میخک که طعم و عطر ویژهای به خوراک میبخشند.
– میوه خشک: مانند زردآلو و خرما که به عنوان افزودهایی برای طعمدهی بیشتر به کار میروند.
– زعفران: برای ایجاد طعم عمیق و رنگ زیبا.
آجیل پلو هندی وگان به دلیل استفاده از مواد مغذی مختلف، منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و انرژی است. این غذای وگان خارجی بدلیل طعم فوقالعاده و به خاطر تنوع و زیباییاش، یک گزینه عالی برای مهمانیها و جشنهای مختلف محسوب میشود.
به طور کلی، آجیل پلو هندی وگان این غذای وگان مجلسی نه تنها غذای خوشمزه و مقوی است، بلکه نمایانگر غنی و تنوع آشپزی هندی نیز میباشد.
مواد لازم:
برنج از انواع دانه های بلند و باریک و بسیار معطر : 1 تا 2 پیمانه
ادویه: به مقدار لازم
میوه های خشک – زردآلو، کشمش و زغال اخته: به مقدار لازم
آجیل : بادام هندی و بادام درختی: 10 تا 12 عدد
سیر و زنجبیل: 2 حبه سیر
آب : به مقدار لازم
گیاهان گشنیز جعفری نعناع: 2 قاشق غذا خوری
دستور پخت:
در این دستور پخت غذای وگان، برنج را تمیز کنید، بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید. آبکش کنید و کنار بگذارید.
نکته حرفه ای : خیساندن برنج باعث پخت یکنواخت آن می شود و برنج را بسیار پف دار می کند.
در یک تابه روغن و یا کره گیاهی را گرم کنید. کل ادویه ها را یک دقیقه تفت دهید. سپس، آجیل و میوه ها را اضافه کنید . دو دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا کمی برشته شوند.
در این دستور پخت آجیل پلو هندی پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها شفاف شوند. به دنبال آن سیر و زنجبیل را هم اضافه کنید.
سپس برنج را اضافه کنید و حدود 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا برنج کمی برشته شود. آب را اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد.
در ظرف را بپوشانید و حرارت را کم کنید تا بجوشد. 20 دقیقه روی شعله ملایم بپزید. بعد از 20 دقیقه حرارت را خاموش کنید و 10 دقیقه دیگر در آن را ببندید سپس گشنیز و نعناع خرد شده را اضافه کنید. و در آخر مخلوط آجیل و میوه های خشک را به آن اضافه کنید.
در این دستور پخت آجیل پلو هندی حتما موقع سرو آن را گرم سرو کنید.