سوپ دال عدس هندی یکی از غذاهای سنتی و محبوب در آشپزی هندی بهخصوص در مناطق مختلف این کشور است.که مواد اصلی آن از دال معمولاً از دالهای زرد یا قرمز استفاده میشود که سریعاً پخته میشوند و بافت نرم و کرمی به سوپ میدهند.
– ادویهجات: زردچوبه، زیره، گشنیز، و رازیانه به دلیل طعمدهی و خواص داروییشان به سوپ اضافه میشوند.
– سبزیجات: گاهی اوقات هویج، گوجهفرنگی، و اسفناج نیز به سوپ افزوده میشوند تا ارزش غذایی و طعمی دلپذیرتر به آن ببخشند.
سوپ دال عدس هندی نه تنها یک غذای وگان خارجی مغذی و سیرکننده است، بلکه غنی از پروتئین، فیبر، و ویتامینها نیز میباشد. این غذا به عنوان یکی از گزینههای سالم و گیاهی برای افرادی که به دنبال تغذیه متنوع و متعادل هستند، شناخته میشود.
به طور کلی، سوپ دال عدس هندی یک غذای وگان خوشمزه، سالم و مناسب برای تمامی افراد و سلیقههاست که میتواند به عنوان یک غذای وگان مجلسی در مهمانی ها مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم:
روغن زیتون : 3 قاشق غذاخوری به علاوه مقدار بیشتری در صورت نیاز
پیاز زرد بزرگ ریز خرد شده : 1 عدد
سیر بزرگ ریز خرد شده : 6 حبه
زنجبیل تازه ریز خرد شده : 1 تکه
گشنیز تازه، برگ ها برای تزئین و ساقه های ریز خرد شده (حدود 1 قاشق غذاخوری) : 12 شاخه
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
زیره آسیاب شده : 2 قاشق چایخوری
زردچوبه : 1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری
عدس قرمز : 2 پیمانه( لیوان دسته دار)
دارچین آسیاب شده : ½ قاشق چایخوری
رب تمر هندی یا آب لیموترش : 1 تا 2 قاشق غذاخوری به اضافه مقدار بیشتری در صورت نیاز
دستور پخت:
در یک قابلمه بزرگ، روغن را روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز را اضافه کنید، حرارت را کم کنید و پیاز را به مدت 10 تا 12 دقیقه تفت دهید و هر از گاهی هم بزنید تا طلایی شود و اطراف لبه ها کمی قهوه ای شود. حرارت را کم کرده و ساقه سیر، زنجبیل و گشنیز را اضافه کنید. اگر قابلمه شما خشک به نظر می رسد کمی روغن یا روغن اضافه کنید. با کمی نمک مزه دار کنید و 3 تا 5 دقیقه بپزید و مرتب هم بزنید تا معطر و نرم شود.
در این دستور پخت غذای وگان، زیره و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و حدود 1 دقیقه تفت دهید تا معطر شود. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا از خامی در بیاید و رنگ آن تیره شود و مرتب هم بزنید و مراقب باشید رب نسوزد، حدود 1 دقیقه.
عدس را اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد مخلوط شود.در این دستور پخت 8 فنجان آب اضافه کنید و با نمک (حدود 1 و نیم قاشق غذاخوری) و فلفل سیاه مزه دار کنید. تا حدی روی آن را بپوشانید، حرارت را زیاد کنید و بگذارید بجوشد. روی آن را کاملاً بپوشانید و حرارت را کم کنید تا بجوشد و هر از گاهی هم بزنید تا چیزی به کف قابلمه نچسبد تا زمانی که عدس ها نرم شوند، حدود 15 دقیقه.
حرارت را کم کنید و دارچین را هم بزنید. رب تمر هندی یا آب لیموترش را هر بار 1 قاشق غذاخوری اضافه کنید،مزه کنید و ادویه را در صورت نیاز تنظیم کنید، سپس در آن را بپوشانید و 10 دقیقه دیگر بجوشانید تا همه طعم ها با هم مخلوط شوند.
با برگ های گشنیز ریز شده تزئین کنید و در صورت تمایل با نان یا برنج سرو کنید.