لوبیا سبز یکی از سبزیجات محبوب در دسترس جهان است. این سبزی با نام علمی”Pisum sativum” شناخته میشود و از خانواده لگومینوز (Leguminosae) میباشد. لوبیاسبز شامل دانههایی کوچک، شبیه به گندم های ریز است.
به عنوان یک نشاستهدار غنی از پروتئین، لوبیا سبز از جمله مواد مغذی اقتصادی و غالباً برداشت شده در ضیافتهای مختلف آشپزی به حساب میآید. به دلیل پرورش آسان و مقاومت نسبتاً بالا در برابر شرایط محیطی مختلف، لوبیا سبز به طور گستردهای در سراسر جهان برای مصرف خشک شده، کنسروها و یا بصورت تازه به کار گرفته میشود.
علاوه بر ارزش غذایی بالا، لوبیا سبز از لحاظ فواید بهداشتی هم برای انسان بسیار مفید است. این لوبیا حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی از قبیل فیبرهای خوراکی، ویتامینها (ب، ث، فولیک اسید)، مواد معدنی (به ویژه فسفر و پتاسیم) و آنتیاکسیدانهاست. مصرف این لوبیای سبز در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، و سكته مغزی، بيماری های دستگاه گوارش و بسياري از بيماريهاي ديگر ثابت شده است.
خورش لوبیا سبز یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولاً به عنوان یک وعده اصلی همراه با برنج سرو میشود. این غذای وگان ایرانی از لوبیا سبز تازه یا منجمد به عنوان ماده اصلی تهیه میشود و به دلیل طعم لذیذ و خواص غذایی آن، به ویژه در فصل تابستان، محبوب است و تأثیر مثبتی بر سلامتی دارد.
خورش لوبیا سبز وگان علاوه بر طعم خوب، حاوی پروتئین، فیبر و ویتامینها است. این غذای وگان با برنج میتواند گزینهای سالم و مغذی برای وعدههای غذایی باشد و به دلیل استفاده از مواد طبیعی، به راحتی میتواند در رژیم غذایی روزانه گنجانده شود و همچنین یک غذای عالی برای گیاهخواران می باشد.که با جایگزین کردن پروتئین گیاهی یک انتخاب درست برای این گروه از افراد است.
به طور کلی، خورش لوبیا سبز وگان با برنج یک انتخاب عالی برای دورهمی ها و مراسمهای مختلف است که می توانید آن را به عنوان غذای وگان مجلسی در کنار غذاها و پیش غذاهای گیاهی خود درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید .
در اینجا می خواهیم به شما دستور پخت یک خورش خوشمزه با لوبیا سبز را آموزش دهیم:
مواد لازم برای خورش لوبیا سبز وگان:
لوبیا سبز : 250 گرم
هویج : 2 عدد (متوسط)
قارچ : 10 عدد
سویا : 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
آب: به مقدار لازم
برنج : 2 پیمانه
دستور پخت خورش لوبیا سبز :
در این دستور پخت غذای وگان، ابتدا پیاز را نگینی خورد کرده و تفت می دهیم و وقتی که پیاز سبک شد و به رنگ طلایی درآمد سویا را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا خوب سرخ شود . بعد از آن هویج و لوبیا سبز را به آن اضافه کرده و در آخر هم قارچ را به آنها اضافه می کنیم و نمک و فلفل و زردچوبه هم می زنیم و می گذاریم تا همه مواد خوب با هم تفت بخورند .
در این طرز تهیه خورش لوبیاسبز وگان با برنج بعد از اینکه تمامی مواد خوب تفت داده شدند و لوبیا سبز تغییر رنگ داد به آن رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و در آخر به مقدار لازم آب می ریزیم و می گذاریم تا خورشتمان جا بیفتد و در آخر می توانید این خورش لوبیا سبز را با برنج سرو کنید.