دلمه وگان یکی از غذاهای خوشمزه و مغذی است که این غذا با ادویههای مختلفی مزهدار میشود و میتواند شامل مواد اولیهای مانند لپه، قارچ، ، پیاز و سویا باشد.
دلمه وگان به عنوان یک غذای وگان ایرانی، یک گزینه عالی برای غذاهای اصلی یا میانوعدهها معرفی میشود و معمولاً با سسهای تند یا ماست گیاهی سرو میگردد. این غذای وگان ایرانی نه تنها خوشمزه است، بلکه بهدلیل استفاده از سبزیجات و مواد غذایی مغذی، بسیار سالم و سرشار از ویتامینها و پروتئینها است. دلمه وگان به راحتی قابل تهیه است و میتواند متناسب با سلیقههای مختلف شخصیسازی شود، که آن را به گزینهای محبوب به عنوان یک غذای وگان مجلسی در مهمانی ها و جمع های خانوادگی به غذایی لذیذ و جذاب تبدیل میکند.
مواد لازم :
برگ انگور – تازه یا کنسرو شده
برنج یا برنج نیم دانه: 1 پیمانه
لپه: 1 فنجان
سویا: 1 فنجان
گوجه فرنگی، نعناع تازه، جعفری تازه، پیاز، لیمو
روغن زیتون، نمک، فلفل، زردچوبه
اب
سبزی معطر: 1 فنجان
سیب زمینی – برای گذاشتن کف قابلمه. همچنین می توانید از هر برگ انگور پاره شده استفاده کنید.
دستور پخت:
در این دستور پخت غذای وگان ایرانی، برنج را کاملاً بشویید تا آب آن شفاف شود. سویا را در آب جوش ریخته و به مدت 5 دقیقه بجوشید و بعد آن را آبکش کرده و در یک تابه یک پیاز را نگینی خورد کرده و خوب تفت دهید، سپس سویا را به آن اضافه کرده تا خوب با پیاز تفت بخورد و سرخ شود.
حالا نوبت به لپه ها می رسد. ابتدا لپه ها را در یک قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید و بگذارید تا خوب پخته شوند.(فقط مراقب باشید تا لپه ها خیلی نرم نشوند).
و در آخر وقتی که لپه ها پخته شدند ، آن را با سویا و برنج و سبزیجات معطر مخلوط کنید .در این طرز تهیه ، می توانید از برگ انگور تازه یا برگ فریز شده استفاده کنید. اگر از برگ های تازه استفاده می کنید، خیلی خوب بشویید و 1 تا 3 دقیقه با آب جوش بجوشانید تا نرم شود، سپس آبکشی کنید و اجازه دهید کاملا خنک شود.
تمام مواد قیمه را به یک کاسه بزرگ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا کاملا مخلوط شوند.
یک قاشق چایخوری از مخلوط برنج و لپه و سویا را روی هر برگ بریزید. مواظب باشید که برنج بیش از حد پر نشود، زیرا برنج در حین پخت به فضا نیاز دارد تا منبسط شود.
در این دستور پخت غذای وگان ایرانی، چرخاندن برگ ها نسبتاً ساده است. دو طرف را به داخل بیاورید و سپس رول کنید تا ببندید – مشابه اسپرینگ رول سفت بغلتانید، در حالی که همچنان اجازه میدهید در حین پختن برنج، فضایی برای بزرگ شدن برنج ایجاد شود.
نکته: می توانید باقی ماندههایی را که میدانید نمیخواهید فوراً بپزید، فریز کنید (برگهای پخته شده را نیز میتوانید منجمد کنید، اگر باقی مانده باشد).
آب، روغن زیتون و آب لیمو ( از شیره انگور و یا خرما و یا رب انار هم می توانید برای ملس کردن طمع استفاده کنید)را در یک کاسه مخلوط کنید.
برش های سیب زمینی را در کف یک تابه بزرگ یا متوسط قرار دهید (بسته به تعداد برگ های پر شده انگور که می پزید). از طرف دیگر، می توانید از هر برگ پاره شده یا استفاده نشده ای برای قرار دادن در کف تابه استفاده کنید.
برگ های پر شده انگور را به سمت پایین در تابه قرار دهید. مطمئن شوید که آنها را محکم در تابه بسته بندی کنید. این کار باعث می شود در حین پخت و پز حرکت نکنند و از هم جدا نشوند.
مخلوط لیمو را روی برگ های پر شده انگور بریزید (باید به اندازه ای باشد که آنها را بپوشاند).
یک بشقاب یا ماهیتابه معکوس را روی برگ های انگور قرار دهید تا در جای خود قرار گیرند و به مدت 35 تا 40 دقیقه با درب بجوشانید.
زمانی که برگ های انگور بیشتر آب را خیس کردند، می توانید بشقاب را بردارید و سپس به پختن ادامه دهید یا آن را برای تمام مدت پخت روی آن بگذارید.در آخر چک کنید وقتی خوب پخته شده بود می توانید آن را سرو و نوش جان کنید.