باقلا قاتق یک غذای سنتی ایرانی از منطقه گیلان است که معمولاً با باقلا کشاورزی، سبزی ها و ادویههای مخصوص تهیه میشود. این نسخه غذای وگان ایرانی، در طرز تهیه باقلا قاتق با افزودن توفو به جای تخم مرغ، غذایی سالم و مغذی را به ارمغان میآورد. توفوی نرم و پر پروتئین به این خوراک بافتی مطبوع و غنی میدهد و طعم گیاهی را به آن اضافه میکند.باقلا قاتق با توفو به سادگی قابل تهیه است و معمولاً با برنج سفید یا نان سرو میشود. این غذای وگان با برنج نه تنها برای گیاهخواران مناسب است، بلکه به عنوان یک غذای وگان مجلسی لذیذ و سالم در جشنها و مهمانیها نیز قابل ارائه است. باقلا قاتق با توفو، یک انتخاب عالی برای کسانی است که به دنبال تغذیههای متنوع و سالم هستند.
مواد لازم :
باقلا کشاورزی (پاچ باقلا) : 500 گرم
شوید خشک : 3 قاشق غذاخوری سر پر
سیر خشک: 6 حبه
توفو : 100 گرم
ادویه ها : نمک، فلفل و زردچوبه
برنج: 2 پیمانه
دستور پخت:
ابتدا سیرها را بصورت خلالی خیلی نازک برش می زنیم و بعد کمی روغن یا کره گیاهی درون قابلمه می ریزیم تا کمی داغ شود و بعد سیرها را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و بعد زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا کمی تفت بخورد. در این طرز تهیه بعد از اینکه سیرها طلایی شدند ، شوید را اضافه می کنیم و با سیر کمی تفت می دهیم (یک دقیقه کافی است چون شوید زود می سوزد) ، بعد از آن باقلاها را اضافه می کنیم و با شوید و سیر خوب تفت می دهیم و در آخر آب به آنها اضافه می کنیم و (به اندازه ای که تا روی موادمان را بپوشاند) می گذاریم تا باقلاها نرم شوند و غذا جا بیفتد. در این دستور پخت ده دقیقه آخر توفو ها را به آن اضافه می کنیم (به حالت خورد شده) و اگر ادویه ای نیاز داشت به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا کمی دیگر جا بیفتد .
باقلا قاتق را می توانید با برنج، سیر ترشی و زیتون پروده سرو و نوش جان کنید.