رئیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) خواستار تغییر جهانی به سمت رژیم غذایی گیاهی برای محافظت از سلامت مردم و کره زمین شده است.
رئیس جمهور دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس خواستار یک حرکت در مقیاس بزرگ در رژیم غذایی در تلاش برای مقابله با بحران آب و هوا و مسائل بهداشت جهانی شد.
او در اجلاس اخیر COP28 بیانیهای پیشگامانه را بیان کرد و در مورد چگونگی تأثیر مخرب سیستم غذایی فعلی بر روی کره زمین، سوء تغذیه و بیماریهای جهانی بحث کرد.
به گفته دکتر تدروس، تغییر به سمت رژیم غذایی گیاهی می تواند سالانه جان میلیون ها نفر را نجات دهد و به کاهش تغییرات آب و هوایی کمک کند.
وی گفت: ما با هم می توانیم از سلامت مردم و کره زمین محافظت و ارتقاء دهیم.
سازمان بهداشت جهانی:
در جریان COP28 (که از 30 نوامبر تا 13 دسامبر برگزار شد)، WHO ویدیویی را در یوتیوب منتشر کرد با عنوان سیستم های غذایی ما به سلامت مردم و سیاره آسیب می زند.
در آن، دکتر تدروس در مورد تأثیر سیستم غذایی جهانی بر مسائلی مانند سلامت عمومی و سلامت سیاره بحث کرد.
در بیانیه ای که همراه با این ویدئو منتشر شد، آمده است: «تغییر آب و هوا و سوء تغذیه دو تا از بزرگترین چالش های پیش روی بشر امروزی هستند. این دو موضوع ذاتاً در زمینه وسیع تری از سلامت جمعیت و سیاره در هم تنیده شده اند.
با پرداختن به آنها به شیوهای یکپارچه، راهحلهای مشترک برای ارائه رژیمهای غذایی سالم از سیستمهای غذایی پایدار میتواند بر دو مورد از بزرگترین موانع ما برای توسعه پایدار غلبه کند.
این بیانیه همچنین تاثیر رژیم های غذایی رایج بر سلامت را مورد بحث قرار داد و اشاره کرد که “رژیم های غذایی ناسالم یک عامل خطر رایج و فراگیر برای همه اشکال سوء تغذیه است”.
وی ادامه داد: فشار بر سیستم های بهداشت عمومی به دلیل اضافه وزن و چاقی و بیماری های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی (NCDs) مانند دیابت، بیماری های قلبی و برخی سرطان ها تشدید می شود که تهدیدی برای سلامت درازمدت به شمار می روند اما می توان با افزایش این بیماری از آنها پیشگیری کرد. مصرف رژیم های غذایی سالم.»
مسائل زیست محیطی:
علاوه بر مسائل بهداشت عمومی، این بیانیه به نحوه تأثیرگذاری سیستم غذایی بر روی سیاره به طرق مختلف پرداخت.
در این بیانیه آمده است: «در عین حال، سیستمهای غذایی فعلی ما یکی از محرکهای اصلی تغییرات اقلیمی، از بین رفتن تنوع زیستی و کاهش منابع طبیعی هستند.
تغییر رژیمهای غذایی که شامل غذاهای سالمتر با اثرات محیطی کمتر است، میتواند به بهبود سلامت انسان و سیاره کمک کند.
“نیازها و ترجیحات غذایی و اثرات زیست محیطی بسیار متنوع هستند و پرداختن به آنها نیاز به راه حل های حساس به عدالت و زمینه خاص دارد.
“دپارتمان تغذیه و ایمنی مواد غذایی سازمان جهانی بهداشت (NFS)، با همکاری بسیاری از شرکا، در حال سازماندهی مجموعه ای از رویدادها و وبینارها برای فراخوانی برای اقدام گسترده در رابطه آب و هوا-تغذیه است.”